Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Sydafrika i forbindelse med udbruddet af Coronavirus/COVID-19.
Siden er senest opdateret den 01/04/2020 kl. 10.00

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at tage hjem, så snart det er muligt og i tæt dialog med deres rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Sydafrika. Danskere bosat eller på rejse i Sydafrika opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.

Q&A

På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

 

Strandede danskere

Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her:
https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

Rejser til og fra Sydafrika

 • Der er fra torsdag d. 26 marts ved midnat og 21 dage frem (til og med 16 marts) indført total lockdown af Sydafrika. Se dette link for at læse om regeringens lockdown reguleringer
 • I lockdown perioden skal alle opholde sig i deres hjem eller opholdssted og må kun bevæge sig udenfor for at hente madvarer, gå til læge og hospital, udføre essentielt arbejde mv. Se ovenstående regulering for specifikke detaljer. Det er ligeledes ikke tilladt at bevæge sig mellem provinser og distrikter.
 • Al transport er forbudt med undtagelse af busservices, taxi-services, e-hailing og privattransport for de ovenstående essentielle services. Alle internationale og indenrigsflyvninger er forbudt i perioden og lufthavene er lukkede. Essentielle varer kan fortsat ankomme med fly. Alle havne er lukkede og ingen cruiseskibe må lægge til. Se de nærmere bestemmeler ift. transport i meddelelsen fra transportministeren
 • Restauranter, barer, cafeer osv. er alle lukkede i perioden ligesom services til udlevering af mad er stoppet
 • Alle turistattraktioner og –faciliteter som hoteller og gæstehuse mv. lukkes. Hoteller og gæstehuse mv. kan kun forblive åbne hvis de ved lockdowns begyndelse har indlogerede gæster, som dermed skal blive hos dem under lockdown perioden. Ambassaden kan hjælpe med at finde hoteller og gæstehuse, der er åbne. Ring på ambassadens vagttelefon for assistance hertil: ‪+27 67 419 3668
 • For rejsende på et visum som udløber under lockdown har Minister of Home Affairs i pressen meddelt, at der ikke vil blive udstedt sanktioner til disse personer ved udrejse

Udvikling i smitte og restriktioner mv. i Sydafrika

 • Link til Udenrigsministeriets rejsevejledning for Sydafrika
 • National Institute of Communicable Deceases hjemmeside (under "Alerts") kan du finde sidste nyt om, hvor mange smittede der p.t. er i Sydafrika
 • Coronavirus 24/7 hotline nummer i Sydafrika: 08 000 29 999
 • Department of Health har dannet en WhatsApp gruppe, som man kan tilmelde sig for at få sidste nyt. Tilføj følgende nummer: +27 60 012 3456; send en meddelelse indeholdende "hi" og du er med i gruppen.

 

Indrejserestriktioner i DK

 • Danmark har indført kontrol ved alle landets grænser, som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer og tjenesteydelser til Danmark.  Personer med gyldigt Schengen visum risikerer også at blive afvist ved grænsen. https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-rejse-ind-i-eller-via-danmark
 • De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært  for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

NemID

 

Nem adgang til vigtig information

 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Sydafrika til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: + 27 12 430 9340 . Mellem 8-18 og i weekenden kan du ringe på +27 67  419 3668. Fra kl 18 er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

 

Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk