Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19 i Lesotho

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Lesotho i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.
Siden er senest opdateret den 07/08/2020 kl. 11.00

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Lesotho. Danskere bosat eller på rejse i Lesotho opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne.

FAQ
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

Strandede danskere
Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt


Lesotho 

 • Pt. 742 personer smittet med coronavirus/COVID-19
 • Alle rejsende som udviser symptomer bliver sat i karantæne/isolation af myndighederne 
 • Fra torsdag den 26. marts kl. 23.59 indfører Sydafrika lockdown, hvilket betyder, at grænserne til Sydafrika er lukkede, og at der ikke er flytrafik mellem Sydafrika og Lesotho
 • Link til WHO coronavirus site her

Indrejserestriktioner i DK

NemID

Nem adgang til vigtig information

     
 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Sydafrika til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du mellem 08.00 - 16.00 mandag til fredag tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: +27 67 419 3668. Uden for telefontiden kan du ringe til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45  33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.
Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk