Skip to content

Coronavirus/COVID-19 - Botswana

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Botswana i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19. Siden er senest opdateret den 23.09.2021 16:12

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Botswana. Danskere bosat eller på rejse i Botswana opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne.

FAQ
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under:
 Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

Rejser til og fra Botswana

 • Internationale rejsende kan indrejse i Botswana via følgende lufthavne: Sir Seretse Khama International lufthavn i Gaborone, Kasane Internationale lufthavn, Maun Internationale lufthavn samt Phillip G. Matante Internationale lufthavn i Francistown
 • Man kan bruge følgende landgrænser: Kazungula Road, Kazungula færge, Ngoma, Ramokgwebana, Martins Drift, Ramatlabama, Tlokweng, Mamuno, Pioneer and Mohembo.
 • Alle rejsende skal medbringe en negativ Covid-19 PCR test taget max 72 timer før afgang.
 • Alle rejsende vil blive screenet ved ankomst
 • Der er udgangsforbud i Botswana mellem 22.00 om aftenen og 04.00 om morgenen

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Botswana.

Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for COVID-19 vaccination.

Læs mere om coronapasset her.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).
 

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner i Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

NemID

Grundet udbruddet af covid-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelsen af post fra Danmark. Dette gælder også forsendelse af NemID. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information findes her på følgende link.

Nem adgang til vigtig information

     
 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Botswana til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du mellem 08.00 - 16.00 mandag til fredag tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: +27 12 430 9340. Uden for telefontiden kan du ringe til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45  33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.