Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19 i Eswatini

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Eswatini i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.
Siden er senest opdateret den 25/09/2020 kl. 12:00

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Eswatini. Danskere bosat eller på rejse i Eswatini opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne. 

FAQ
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

Strandede danskere
Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

Eswatini 

 • Lockdown indtil 6. maj midnat, hvor efter en delvis åbning starter
 • I lockdown perioden skal alle opholde sig i deres hjem eller opholdssted og må kun bevæge sig udenfor for at hente madvarer, gå til læge og hospital, udfører essentielt arbejde mv.
 • Det er ligeledes ikke tilladt at bevæge sig mellem byer og distrikter med mindre man udføerer essentielle services eller transporterer madvare mm.
 • Offtenlig transport må kun bruges af dem som udfører essentielle services, på betingelse af at der er 1 meter i mellem passagerne
 • Alle barer er lukkede, mens der i motionscentre og på restauranter kun må opholde sig max 20 personer ad gangen med 2 meter i mellem hver person.
 • Det samme er gældende for religiøse aktiviteter, sportsarrangementer, konferencer, fester og koncerter
 • Fra torsdag den 26. marts kl. 23.59 indfører Sydafrika lockdown, hvilket betyder, at grænserne til Sydafrika er lukkede, og at der ikke er flytrafik mellem Sydafrika og Eswatini

Indrejserestriktioner i DK

 • Danmark har indført kontrol ved alle landets grænser, som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser

   

NemID

Nem adgang til vigtig information

     
 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Sydafrika til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du mellem 08.00 - 16.00 mandag til fredag tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: +27 67 419 3668. Uden for telefontiden kan du ringe til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45  33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.
Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk