Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19 i Botswana

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Botswana i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.
Siden er senest opdateret den 01/04/2020 kl. 10.00

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at tage hjem, så snart det er muligt og i tæt dialog med deres rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Botswana. Danskere bosat eller på rejse i Botswana opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne.

FAQ
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under:
 Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

Strandede danskere
Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

Rejser til og fra Botswana

 • Der er 3 bekræftet tilfælde af corona-smittede i Botswana og regeringen har derfor indført en række foranstaltninger for at begrænse spredningen.
 • Botswana gaar i lockdown fra 2 april midnat til 30 april midnat.
 • Folk fra lande med coronavirus, herunder Danmark, er fra den 16. marts forbudt indrejse i Botswana.
 • Udstedte visaer for rejsende fra land med coronaviruser vil blive ophævet.
 • Mange grænser er lukkede til nabolandene og de fleste fly er ophørt. Fra torsdag den 26. marts kl. 23.59 indfører Sydafrika lockdown, hvilket betyder at grænserne til Sydafrika er lukkede og der ikke er flytrafik mellem Sydafrika og Botswana.
 • Botswanas regering har forbudt større offentlige forsamlinger ligesom al ikke-nødvendig transport frarådes.
 • Alle barer og restauranter er lukkede
 • Alle kommercielle fly ind/ud af Botswana er aflyst

Udvikling i smitte og restriktioner mv. i Botswana

 • Pt. ingen bekræftede tilfælde af coronavirus/COVID-19

Indrejserestriktioner i DK

 • Danmark har indført kontrol ved alle landets grænser, som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer og tjenesteydelser til Danmark.  Personer med gyldigt Schengen visum risikerer også at blive afvist ved grænsen. https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-rejse-ind-i-eller-via-danmark
 • De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært  for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

NemID

 

Nem adgang til vigtig information

 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Sydafrika til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: + 27 12 430 9340 . Mellem 8-18 og i weekenden kan du ringe på +27 67  419 3668. Efter kl 18 er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.
Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk