Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19 i Angola

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Angola i forbindelse med udbruddet af Coronavirus/COVID-19.
Siden er senest opdateret den 01/04/2020 kl. 10.00

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at tage hjem, så snart det er muligt og i tæt dialog med deres rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Angola. Danskere bosat eller på rejse i Angola opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne.

 

FAQ
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du desuden svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19.

Strandede danskere
Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

Rejser til og fra Angola 

 • Fra midnat 19 marts og 15 dage frem, er alle kommercielle fly ind og ud af Angola aflyst
 • Grænseovergange og havne er også lukkede

Udrejse fra Angola

Alle sædvanlige kommercielle flyvninger til og fra Angola er indstillet. Hvis du opholder dig i Angola og ønsker at rejse hjem til Danmark, har vi brug for at høre fra dig – også selvom du tidligere har været i kontakt med Udenrigsministeriet eller ambassaden i Pretoria. Vi arbejder på at skaffe udrejsemuligheder for strandede danskere. For at kunne hjælpe dig, har vi hurtigst muligt brug for præcise oplysninger fra dig:

1.       Dit fulde navn
2.       Fødselsdato
3.       CPR-nummer
4.       Pasnummer
5.       Køn
6.       Fødselsdato
7.       CPR-nummer
8.       Pasnummer
9.       Nationalitet
10.   Dato for hvornår dit pas er udstedt
11.   Dato for hvornår dit pas udløber
12.   Mobiltelefonnummer
13.   Emailadresse
14.   Hvilken by befinder du dig i i Angola?
15.   Er I en gruppe/familie sammen? Antal?

Hvis I rejser flere sammen, har vi brug for detaljerede oplysninger på jer alle. Send oplysningerne PÅ ENGELSK i samme nummererede punktform i en email til den danske honorære konsul til robmas@umgate.dk. Du kan også ringe til den danske honorære konsul i Angola Robert Maslamoney  +244 928 739 274.  

 

Udvikling i smitte og restriktioner mv. i Angola

 • Pt. to bekræftede tilfælde af personer smittede med coronavirus/COVID-19
 • Link til WHO coronavirus site her

Indrejserestriktioner i DK

 • Danmark har indført kontrol ved alle landets grænser, som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer og tjenesteydelser til Danmark.  Personer med gyldigt Schengen visum risikerer også at blive afvist ved grænsen. https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-rejse-ind-i-eller-via-danmark
 • De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært  for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

NemID

 

Nem adgang til vigtig information

 • Ambassaden opfordrer alle danskere i Sydafrika til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
 • NB! Husk at afmelde dig danskerlisten ved hjemkomst til Danmark
 • Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: + 27 12 430 9340 . Mellem 8-18 og i weekenden kan du ringe på +27 67  419 3668. Fra kl 18 er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.
 • Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 • For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.
Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk