Skip to content

Handelsmuligheder i Sub-Sahara Afrika

07.07.2017  09:39

FOKUS PÅ SUB-SAHARA AFRIKA

Kom og hør nærmere om regionen og hvordan du og din virksomhed kan få andel i forretnings-mulighederne i Sub-Sahara Afrika, når Dansk Industri og Eksportrådet som værter inviterer til eksportseminar med deltagelse af handelscheferne fra de danske ambassader i Pretoria, Nairobi og Lagos.

Sub-Sahara Afrikanske (SSA) løveøkonomier nærmer sig – og nogle har overhalet - de asiatiske tigerøkonomier når det kommer til verden største vækstrater. Dette har medført markante ændringer på mange SSA forbrugermarkeder og deres købekraft. Regionen er derfor et attraktivt marked for danske virksomheder.

Mulighedernes marked

Inden for de næste tre år, forventes det, at over halvdelen af alle husholdninger – dvs. 500.000.000 mennesker - til at have en indkomst på over 5000 USD om året. Det vil betyde en kraftig stigning i privat forbrug og det nye potentiale, kan betyde nye muligheder for danske virksomheder. Væksten har været stabil over årrækker, og adskillige lande i SSA har oplevet langvarige partnerskaber med Europæiske virksomheder. Mange områder, specielt inden for fødevarer, energi-og vandløsninger er åbne for investering, og ved at udnytte mulighederne på disser områder er der potentiale for at skabe succes for danske virksomheder i alle størrelser.  

Made in Denmark

Det danske brand er velanset i regionen og der kigges mod Danmark for løsninger inden for vedvarende energi og energieffektivisering, vandløsninger, sundhed og medicin samt landbrug og fødevarer.

Regionen som springbræt

Tilstedeværelse i lande som Sydafrika, Kenya og Nigeria kan være et springbræt til resten af kontinentet, da disse markeder er førende indenfor intra-afrikansk eksport og handel. 

Konkrete muligheder

 I store dele af Sub-Sahara Afrika investeres der massivt i infrastruktur – specielt i de overnævnte markeder. Danske virksomheder har unikke kompetencer og viden inden for en vifte af områder i henhold til udvikling af infrastruktur. Blandt andet har den Sydafrikanske regering lanceret en ambitiøs energipolitik og efterspørger grøn teknologi og innovative løsninger inden for vedvarende energi. Desuden er der konstant projektudvikling af vindfarme over hele kontinentet.

PROGRAM

Programmet inkluderer præsentationer fra handelscheferne fra Sydafrika, Kenya og Nigeria og handelsmuligheder for danske virksomheder samt cases fra blandt andet WWF om deres oplevelser i SSA.

TID OG STED

Tirsdag den 29. august 2017 kl. 9.00-13.00
Væksthus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
 
TILMELDING

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding senest den 19. august 2017.

TILMELD DIG HER: Send en e-mail til nilrob@um.dk med navn for at tilmelde dig arrangementet.

Der kan ved tilmelding ønskes individuelle mini-konsultationer med:
• Nils Robenhagen, Ambassaden i Sydafrika
• Henrik Petersen, Ambassaden i Kenya
• Per Christensen, Generalkonsulatet i Nigeria
• Tue Robi Jensen, Dansk Industri

 Embassy of Denmark

iParioli Office Park, Block B2
1166 Park Street
Hatfield 0083
Pretoria 

Phone +27 (0) 12 430 9340

pryamb@um.dk

Latest news

    See All